Puur Geluk...

Wat een warmte in`t mooie Schuinesloot...

Gistermiddag wilde ik even naar Jesper Schelpers gaan om een bloemetje te halen voor Linda. Maar vanwege de warmte en het mooie weer, ben ik toch maar even naar het Boerdereitje gegaan om een kleinigheidje als bedankje op te halen.

Linda heeft vanaf het begin van Samen Sterk meegedacht en is dus medeoprichter van Samen Sterk. De Facebook berichten die geplaatst werden, was met dank aan Linda. Maar nu stopt ze ermee, want ze gaat haar aandacht richten op haar praktijk 'Puur Geluk'.  

We gaan lekker buiten zitten in de schaduw achter het huis en het valt me op dat je vanaf hier de Korte Steeg ziet kronkelen, je kan kijken tot de mais op het land van de familie Rieks. Ik vind het persoonlijk mooi om eens bij eens ander te zitten, zo zie je Schuinesloot een vanuit een andere hoek, en zie je dingen die anders niet ziet. Van zulke kleine dingetjes, daar word ik nou blij van...

Intussen wonen Linda en Arno alweer 15 jaar aan Schuineslootweg 84 samen met hun 3 jongens die hier in Schuinesloot naar de basisschool gaan. Linda schenkt een glas koud water in en we kletsen meteen weg...

Praktijk 'Puur Geluk'

Nou Linda vertel! Volgens mij heb je er helemaal zin in!

"Dit interview voelt wat ongemakkelijk hoor, ik sta niet zo graag in de picture, maar als je het over de praktijk hebt, dat klopt zeker, ik wordt er zo blij van!"

Kan je wat vertellen over je praktijk?

"Praktijk 'Puur Geluk'  is een praktijk gericht op kinderen tussen 8-14 jaar. Ik geef trainingen voor de kinderen, zodat ze zelfverzekerder en steviger in hun schoenen leren staan, met het doel dat ze vanuit eigen kracht hun doelen weten te bereiken."

Kan je iets vertellen over zo`n training?

"Een training bestaat uit 6 lessen die op een speelse en creatieve manier in een spelvorm gegeven wordt. De  kinderen krijgen een werkmapje met oefeningen mee. Hiermee kunnen ze thuis aan de slag, zodat ze de oefeningen in het dagelijkse leven kunnen toepassen. Om de week komen we bij mekaar om een stapje verder te gaan.

De training kan je volgen in een groepje, of 1 op 1. Dat is afhankelijk van wat een kind nodig heeft.

Wanneer zou een kind een training bij jou volgen?

"Wanneer je kind:

  • vaak buikpijn heeft...
  • zich vaak verdrietig voelt...
  • vaak driftig of boos is...
  • stil of teruggetrokken is...
  • negatief praat over zichzelf... 
  • wanneer "ik kan niks" of "niemand vind mij aardig" uitgesproken wordt...

 

Dit kunnen signalen zijn van een negatief zelfbeeld, faalangst of weinig zelfvertrouwen. Juist voor deze kinderen is het prettig om steviger in hun schoenen te staan, om de puberteit die voor de deur staat zelfverzekerd tegemoet te gaan."

Wat is jouw motivatie geweest om een omslag te maken en een opleiding te volgen?

"Mijn zoon heeft 'Rots & Water training' gevolgd om wat weerbaarder te worden.

Toen ik zag wat een training kon doen met kinderen was ik meteen om. Dit wil ik ook gaan doen!

In eerste instantie om mijn eigen kinderen goed te kunnen begeleiden, maar hoe mooi is het als ik een onderdeel mag zijn in het leven van nog meer kinderen. Het gevoel alleen al, dat ik iets voor kinderen kan betekenen, zodat ze zelfverzekerder de puberteit in kunnen gaan, vind ik heel waardevol."

Wanneer kwam het besluit om daadwerkelijk een opleiding te gaan volgen, zodat je gediplomeerd trainingen kan geven?

"Tja corona... in de tijd dat de kinderen niet naar school konden en ze veel thuis waren, heb ik net als zoveel andere ouders toch wel een hele drukke periode gehad. Toen de scholen weer open gingen en de kinderen weer naar school mochten, kwam er weer tijd vrij voor mij en mijn eigen wensen. Ik was super gemotiveerd om aan de studie te gaan, omdat ik dit heel graag wilde doen en er nu ook eindelijk tijd voor was. De opleiding kon ik vlot volgen onder schooltijden van de kinderen." 

En nu is het al zover... Je kan aan de slag!

"Ja, en ik heb er ontzettend veel zin in!  5 september a.s. start de training 'Versterken van het zelfvertrouwen' in `Ons Trefpunt` hier in Schuinesloot.

'Met deze training leren we verschillende technieken om beter om te gaan met tegenslagen.

Kinderen leren hun gedachten beter te sturen en vaardigheden zoals doorzetten en beter voor zichzelf op komen.'

 

In de groep zijn nog 2 plekjes beschikbaar.

Wanneer dit iets lijkt voor je kind, of denk je dat een kind van een bekende baat zou hebben bij deze training? Deel dan deze pagina, daar dan we elkaar een plezier mee :)

Voor kan je contact met mij opnemen. Tel 0641969084 of lindavanmarle@hotmail.com."

Hoe ben je op de naam 'Puur Geluk' gekomen?

"Eigenlijk kwam ik er niet uit... ik kon het niet bedenken. Totdat er een geluksmomentje kwam... 

Mijn klavertje 4 aan mijn sleutelbos voorkwam, dat ik mijn sleutels niet hoefde op te vissen uit een put. Hij balanceerde op een randje...  Daarop reageerde ik en zei hardop tegen mezelf: "pff dat was puur geluk!" 

En ineens dacht ik JA! Dat is het! Dat gaat het worden! "Praktijk Puur Geluk"

Waar kunnen mensen meer informatie vinden?

Op mijn Facebookpagina  en via Instagram blijf je op de hoogte van nieuwe trainingen. De website is nog in ontwikkeling, maar voor vragen mag je natuurlijk ook telefonisch of via mail contact opnemen.

" Linda, we wensen jou natuurlijk succes en ook alle geluk met Praktijk "Puur Geluk"!

 

En... ook via deze weg willen we je nogmaals ontzettend bedanken voor al je inzet binnen Samen Sterk!"