Wat leeft er in Schuinesloot?

Schuinesloot... een mooi dorp, en best actief!

Achter de schermen bij het verenigingsleven wordt er ontzettend veel werk verzet.

Deze maand...

Aankomend weekend op zaterdag10 september is  de Trekkertrek, een mooi spektakel dat wordt vervolgd met een feestavond met 5 feesttenten waarin band`s en DJ`s zich hun muzikale talenten laten horen.

Op zondag 11 september is de Rommelcross, hier komen de mooiste, gekste, en onnozelste creaties op de baan. Mooi om te bewonderen voor jong en oud! 

 

Spelen voor een goed doel

Voor de kinderen is  zondagmiddag volop vermaak tijdens de rommelcross. Er staan een aantal springkussens, je kan worden geschminkt en er is nog veel meer in het kinderparadijs. Voor het kinderparadijs is samenwerking met 'Samen Sterk'  gezocht, die zich deze middag inzet voor een plaatselijk goed doel.

Hier gaat o.a. de opbrengst van het schminken naar toe en de kinderen kunnen voor 2 muntjes kaartjes kopen. Hiervan kunnen ze spelletjes doen (met prijsjes), krijgen ze wat snoeperij en worden ze de middag voorzien van ranja.

De opbrengst van dit jaar zal gaan naar:

'spelletjes & activiteiten voor senioren van Schuinesloot/ de Belte'.

 

Dit brengt een stukje extra gezelligheid wanneer de senioren elkaar ontmoeten. De Trefkoffie (opgezet door het Trefpuntteam) is een moment daarvoor. Dat is elke laatste donderdagmiddag van de maand vanaf 14.00 uur.  Een mooie gelegenheid om buurtgenoten te ontmoeten en onder het genot van koffie/ thee en een spelletje gezellig te kletsen.

Kleurwedstrijd

Als extraatje liggen in het kinderparadijs kleurplaten en kleurtjes op de tafels, zo kunnen de kids creatief aan de slag. De mooiste tekeningen hebben natuurlijk een prijsje verdiend. De prijsuitreiking hiervan is op burendag op 24 september bij `Ons Trefpunt`.

Wil je meedoen aan de kleurwedstrijd? Dat mag thuis ook, onderaan deze pagina kan je de kleurplaat die je leuk vindt printen :)

Burendag 24 september

Na de voorgaande successen organiseert 'Noaberschap Samen Sterk' vol enthousiasme weer een burendag!

We willen het laagdrempelig en toegankelijk maken voor iedereen in en rond Schuinesloot/ de Belte. Dat is dus creatief denken geblazen een leuke uitdaging voor ons! Het programma ziet er als volgt uit:

Vanaf 15.00 uur

- koffie, thee & ranja (zijn gratis)

- Schuinesloots kampioenschap 'Boerensjoelen'

- kledingmarkt 'alles voor € 1,-'

- gevolg door een bbq

Uiteraard willen we ons ook weer inzetten voor een doel in Schuinesloot waarin we elkaar kunnen versterken. De naam is niet voor niets Samen Sterk ;)

Hiervoor organiseren we de kledingmarkt. Heb je kleding die nog een rondje mee kunnen? Op 10 & 17 september mag je dit inleveren (Schuineslootweg 26). De opbrengst van de kleding, gaat naar.... 

'een terugkerend feest voor de jeugd`.

 

Dit zal worden opgezet met en voor de jongeren. Zit jij op het voortgezet onderwijs, of ben je al wat ouder en heb je ideeën hiervoor? We luisteren graag en denken met je mee om te kijken wat we samen kunnen realiseren! Het is wel belangrijk dat de jongeren zich opgeven om mee te denken, want we doen dit natuurlijk voor jullie :)

 

Even weer terug naar de burendag, want... er is nog meer!

Als extraatje hebben we een creatieve activiteit voor de kinderen. Zij mogen meehelpen met het ontwerp van het toekomstige informatiebord die voorop Schuinesloot gaat komen!

En als kers op de taart...

Vanaf 17.00 uur

Dorps BBQ

Om het betaalbaar te houden hebben we leuke pakketten samengesteld. De kosten zijn € 7,- per persoon en voor kinderen tot 12 jaar hebben we een kidspakket van € 3,- (De extra consumpties zijn voor eigen kosten).

Vind jij het leuk om buurtgenoten te ontmoeten en/of te leren kennen? Dan ben je van harte welkom!

 

Let op! Voor de BBQ is opgave nodig,  stuur vóór 17 september een appje of berichtje met 'dorp bbq' naar 06 15 411 271

Nou dorpsgenoten, zien we jullie tijdens de evenementen? Wij kijken er naar uit!