Rock Solid  is een jeugdwerk van de kerk. Om de week komen we op dinsdagavond bij elkaar in `Ons Trefpunt`. We  bespreken er het geloof en gaan er dieper op in. Het is ook gezellig om bij elkaar te zijn, met elkaar kletsen en contact houden met andere leeftijdsgenoten uit de buurt.

 

Hoe ziet een club avond eruit?

De avond begint om 19.00 uur. We beginnen met een gebed en gaan daarna het programma volgen waarbij we discussiëren, spelletjes spelen en verhalen vertellen.

De leiding zoekt altijd een onderwerp op die we van `Youth for Christ` halen. `Rock Solid` voor de jongste club en `Solid Friends` voor de oudste club.

Er staan verschillende thema's in die aan sluiten op wat er onder de jongeren speelt, zoals sociale media, verkiezingen en dingen die nu spelen in de wereld.  

Daarnaast zijn er thema`s die die gaan over feestdagen. We gaan we dan dieper op in wat het inhoud, waarom de feestdagen er zijn en wat we zelf doen tijdens deze feestdagen. Er zijn ook thema zoals spelletjes avond of film avond dan neemt iedereen een leuk spel mee en zorgen we voor wat extra lekkers te eten. Elke avond ziet er dus weer anders uit.

De avond eindigt om ongeveer 20.30 uur, vaak gaan we nog iets langer door om nog even gezellig te kletsen met wat drinken en chips. 

 

Reacties van clubleden:

"Ik zit op club voor de gezelligheid en de leuke avondjes, ook voor de serieuze gesprekken die we kunnen hebben. Ik zit op club vanaf groep 8 dus dat is nu ongeveer 5 a 6 jaar denk ik. Het leukste aan club vind ik de gezelligheid die we met elkaar hebben."

Margriet Schlepers

 

"Ik zit op club omdat ik het super  gezellig vind en omdat het gwn heel erg breed is. En ik denk dat ik er al ongeveer 4 a 5 jaar al op club zit. Het aller leukste aan club vind ik dat ik allemaal mensen heb ontmoet/leren kennen waar ik normaal gesproken niet veel contact mee heb. ☺️"

Janique Gritter

 

"Ik zit op club, omdat ik veel kan leren. Van serieuze gesprekken tot gek doen. Het is nooit hetzelfde. Ik ben op club gegaan op het moment dat ik mocht. Dat was in groep 8 en zal 8 jaar geleden zijn. Ik vind het altijd heel gezellig. Je gaat niet alleen met je eigen goeie vrienden om, maar je maakt ook nieuwe vrienden. Ook vind ik de clubuitjes, clubkamp en bijvoorbeeld de flessenactie ook heel leuk. Dat zijn dingen die niet kunnen missen!"

Sophie Finkers