Jeugdwerk Rock Solid

Door de jaren heen is er veel veranderd, ook voor de jeugd. Ik ging zelf vroeger naar club. Met mij zullen er vast en zeker meer dorpsgenoten zijn die hier mooie herinneringen aan hebben...

Hoe gaat het nu eigenlijk met het jeugdwerk van Schuinesloot? Om antwoord te krijgen op deze vraag heb ik Christien Finkers gevraagd om te vertellen. De

`Vertel eens over...` van deze week over het jeugdwerk!

Jeugdwerk (club) Schuinesloot wat is dat nou precies?

Club: Rock Solid  is een jeugdwerk van de kerk. Om de week komen we op dinsdagavond bij elkaar in `Ons Trefpunt`. We  bespreken er het geloof en gaan er dieper op in. Het is ook gezellig om bij elkaar te zijn, met elkaar kletsen en contact houden met andere leeftijdsgenoten uit de buurt.

clubavond

Voor welke leeftijden is de club?

We hebben een `jongste` en een `oudste` club. De jongste club is vanaf groep 8 tot klas 2. Vanaf klas 2 mag je naar de oudste club, daar verschillen de leeftijden van 13 tot 18 jaar. Vaak zijn er van uit de oudste club een paar personen die als ze oud genoeg zijn leiding worden bij het jeugdwerk.

Hoe ziet een club avond eruit?

De avond begint om 19.00 uur. We beginnen met een gebed en gaan daarna het programma volgen waarbij we discussiëren, spelletjes spelen en verhalen vertellen.

De leiding zoekt altijd een onderwerp op die we van `Youth for Christ` halen. `Rock Solid` voor de jongste club en `Solid Friends` voor de oudste club.

Er staan verschillende thema's in die aan sluiten op wat er onder de jongeren speelt, zoals sociale media, verkiezingen en dingen die nu spelen in de wereld.  

Daarnaast zijn er thema`s die die gaan over feestdagen. We gaan we dan dieper op in wat het inhoud, waarom de feestdagen er zijn en wat we zelf doen tijdens deze feestdagen. Er zijn ook thema zoals spelletjes avond of film avond dan neemt iedereen een leuk spel mee en zorgen we voor wat extra lekkers te eten. Elke avond ziet er dus weer anders uit.

De avond eindigt om ongeveer half 9, vaak gaan we nog iets langer door om nog even gezellig te kletsen met wat drinken en chips. 

Extra activiteiten

Er zijn ook nog een paar vaste activiteiten die we met het hele jeugdwerk doen.

Het clubseizoen is vanaf `Startzondag`. Aan het begin van het clubseizoen kan je kennismaken met club. Op die avond hebben we vaak wat extra's zoals pizza's bakken, BBQ of een kampvuur avond.

De eerste zaterdag in januari is er `De Flessenactie`. We gaan dan in en rond Schuinseloot bij de huizen langs om statiegeld flessen te verzamelen.

De flessen worden uitgezocht en ingeleverd. Van het geld wat we hieruit bij elkaar verzamelen kunnen we activiteiten organiseren bijvoorbeeld bowlen, lasergamen of naar een escaperoom met zijn allen.

Flessenactie

Aan het einde van het club seizoen ongeveer in juni gaan we altijd op `Clubkamp`. We zoeken een leuke en gezellig camping op waar we op vrijdag avond heen gaan en op zondag middag weer vertrekken. We hebben dan een heel weekend club in plaats van een avond. We hebben het over het geloof, doen activiteiten en zitten gezellig bij het kampvuur. Iedereen kijkt er altijd naar uit!

clubkamp

Van clublid naar clubleiding...

"Ik ben leiding geworden omdat andere leiding er mee stopte en er anders geen club meer kon worden gegeven. Dus ik dacht, dan wordt ik wel leiding, zodat club gewoon door kon gaan zoals het was en ik ook nog op club kon zitten, maar dan met iets meer verantwoordelijkheid.

Ilse Meijerink

 

"Ik ben leiding geworden omdat ik het altijd erg leuk heb gehad op club en ons gevraagd werd om leiding te worden. Omdat de toenmalige leiding ermee ging stoppen en er dan geen club meer is...

Het is super leuk dus waarom stoppen?"

Manuela Schlepers


Reacties van een paar clubleden 

"Ik zit op club voor de gezelligheid en de leuke avondjes, ook voor de serieuze gesprekken die we kunnen hebben. Ik zit op club vanaf groep 8 dus dat is nu ongeveer 5 a 6 jaar denk ik. Het leukste aan club vind ik de gezelligheid die we met elkaar hebben."

Margriet Schlepers

"Ik zit op club omdat ik het super  gezellig vind en omdat het gwn heel erg breed is. En ik denk dat ik er al ongeveer 4 a 5 jaar al op club zit. Het aller leukste aan club vind ik dat ik allemaal mensen heb ontmoet/leren kennen waar ik normaal gesproken niet veel contact mee heb. ☺️"

Janique Gritter

"Ik zit op club, omdat ik veel kan leren. Van serieuze gesprekken tot gek doen. Het is nooit hetzelfde. Ik ben op club gegaan op het moment dat ik mocht. Dat was in groep 8 en zal 8 jaar geleden zijn. Ik vind het altijd heel gezellig. Je gaat niet alleen met je eigen goeie vrienden om, maar je maakt ook nieuwe vrienden. Ook vind ik de clubuitjes, clubkamp en bijvoorbeeld de flessenactie ook heel leuk. Dat zijn dingen die niet kunnen missen!"

Sophie Finkers