Meester Tempelman

Vrijdag 23 april... Meester Tempelman is 40 jaar in dienst bij `De Wegwijzer` en dat hoort natuurlijk gevierd te worden! Hier in Schuinesloot houden we wel van een feestje...  Omdat er niet veel gefeest kan worden in deze tijd,  keken de kinderen van basisschool `De Wegwijzer` hier extra naar uit! Ze mochten allemaal verkleed naar school en geloof mij... Er liepen heel wat vreemde vogels tussen! En dàt heeft een reden...

Terwijl in alle vroegte de juffen, meesters en de dames van de activiteitencommissie met de laatste voorbereidingen bezig zijn. Komt `Haverkort eten & drinken` het lekkere verrassingsontbijtje brengen, die de kinderen straks aan Meester mogen aanbieden.

bezorgservice van Haverkort eten & drinken

En dan is het zo ver! Meester Tempelman komt met zijn gezin aanrijden...

Er staat een erehaag van kinderen op hem te wachten. Wanneer meester uitstapt beginnen de kinderen uit volle borst een lied te zingen die speciaal voor meester is geschreven. 

aankomst meester Tempelman

Meester `wrijft in zijn handen` zoals alleen meester dat kan... Hij heeft een lach op zijn gezicht en geniet van de aandacht.  Wanneer het lied  is afgelopen knallen de confetti kanonnen en is het feest compleet. Er worden mooie woorden gesproken door de directrice Lidy en ondertussen heeft een juf er voor gezorgd dat ook meester feestelijk eruit ziet.

Via de rode loper gaat iedereen naar binnen en is het tijd voor het ontbijt.

Voor de kinderen staat een broodje knakworst klaar in de klas. Voor meester Tempelman en zijn gezin staat een mooi feestelijk gedekte tafel klaar en een aantal kinderen mogen het ontbijt aan meester overhandigen.

ontbijt met het gezin

Na het ontbijt is het tijd dat heel Schuinesloot weten mag dat het feest is vandaag! Meester mag voorop op de tandem en achter hem aan loopt een optocht van kinderen.

Met ontzettend veel toeters en bellen, waterfluitjes en ratels gaat de optocht vol enthousiasme door de straten in de omgeving van school.

op de tandem in een optocht door het dorp

Wanneer iedereen weer op school is aangekomen, is het tijd om weer aan het werk te gaan... maar dan met spelletjes natuurlijk! Vandaag is het feest, dus de boeken kunnen wel wachten tot na de meivakantie. Het is een mooie dag vandaag, dus de spelletjes konden buiten gespeeld worden. 

spelletjes spelen

Tussen de spelletjes door wordt er ranja gedronken werden ze verwend met lekkernijen. 

De kinderen hadden nog meer mooie verrassingen voor Meester Tempelman. Ze hebben een film gemaakt waarin zijn grote liefhebberij voor vogels, zijn grapjes die in de klas gemaakt worden én dat meester houdt van de muziek van Queen... Ook werd een mooi cadeau aangeboden. Een zelfgemaakte kachel voor in de tuin met een heel waardevol ei erin... Het ei was gevuld met geld! Nu is meester vast rijk genoeg om de kachel die hij wil te kopen.

overhandiging cadeau

Als afsluiter van de dag kreeg iedereen een puntzak patat.

Al met al... Het was een mooie dag waarin iedereen lekker in de watten is gelegd! 

Voor degenen de school nog niet van binnen hebben bekeken...

Het waardevolle gouden ei van meester is de hele school rondgegaan.