Interessante eerste avond

SDB Ondernemers

 

Donderdag 2 juni 2022 – De op initiatief van Gerrit Rieks en Henry Somsen opgestarte ondernemersclub SDB Ondernemers uit Schuinesloot en De Belte heeft een eerste officiële bijeenkomst gehad. De avond werd begonnen met een bezoek aan het bedrijf TV Coach in Slagharen.

 

Eigenaresse Claudia Wehnes uit Schuinesloot heette een twintigtal ondernemers welkom. Onder het genot van koffie en cake – de cake werd aangeboden door Nieuwland Machines – werd er een presentatie gegeven van de werkzaamheden van TV Coach.

 

Visueel begeleid door een showreel met voorbeelden toonde Claudia haar werkzaamheden als scriptschrijver, regisseur en editor. Onder andere commercials, documentaires, bedrijfsfilms en animaties passeerde de revue. Er was een leuke interactie met de bezoekers die geïnteresseerd vragen stelden.

 

Drie kwartier later verplaatste de groep zich naar Nieuwland Machines aan de Schuineslootweg. Enthousiast vertelde Johan Nieuwland over het ontstaan van het bedrijf en toonde de showroom, werkplaats en de huidige uitbreiding met nieuwe bedrijfshallen. Geassisteerd door zijn vrouw Petra, ook werkzaam in het bedrijf leerden de ondernemers veel over heftrucks en wat er allemaal bij komt kijken bij de verkoop van gebruikte heftrucks. De specialiteit van het bedrijf.

 

Nieuwland koopt heftrucks in, reviseert, past aan, spuit en keurt. De verkoop is het grootste gedeelte in Nederland maar levert ook over de hele wereld. De heftrucks worden dan per vrachtwagen of per container op een schip vervoerd. Naast op brandstof rijdende heftrucks richt Nieuwland zich ook op de ontwikkelende markt in elektrische heftrucks.

 

De avond werd afgesloten in Ons Trefpunt in Schuinesloot met een officieel gedeelte en een drankje. Beslist werd dat de volgende bijeenkomst zal zijn op donderdag 15 september met twee ondernemers weer te weten Henri Roozeboom en Arne Motz. Om 19 uur wordt dan een bezoek gebracht aan RoozeboomAgri aan de Hoogeveenseweg en om 19.45 uur aan Motz Dakbedekkingen aan de Schuineslootweg. Deze avond wordt dan ook gezellig afgesloten met napraten en een drankje.