Even voorstellen... Janneke Janssen van `Massagepraktijk Buitengewoon`

Deze week hebben we een ondernemer genomineerd... Janneke Janssen! Ze heeft sinds kort massagepraktijk .

"Tijdens de `Mama Koffie` die georganiseerd werden in `Ons Trefpunt`. Heeft Janneke een flink aantal moeders in de watten kunnen leggen om zelf praktijkervaring op te doen.  Intussen heeft Janneke heel wat ervaring opgebouwd en is ze gestart met haar eigen `Massagepraktijk Buitengewoon`.

Janneke vertel... Wie ben je en wat doe je?"

Even voorstellen...

"Mijn naam is Janneke Janssen-van Oene. Vanaf 2008 woonachtig op de Belte, in Slagharen met Arjan Janssen. Omdat mijn werk als HR-medewerker zich bevindt in Zwolle vond ik het destijds moeilijk om in te burgeren. Ik had hier geen werk, geen kennissen, geen kinderen. In 2014 ging onze zoon Ruben naar de basisschool in Schuinesloot en leerde ik meer mensen uit de buurt kennen. Inmiddels woon ik samen met Arjan en onze drie kinderen Ruben, Suzanne en Noore op de boerderij met heel veel kalfjes."

Familie Janssen

Carrière switch

"Na 12 jaar kantoorwerk werd het voor mij tijd voor iets anders….

Een cursus stoelmassage was het begin... De positieve reacties die ik kreeg na het geven van stoelmassages gaven mij energie en inspiratie om hier werk van te maken.

Midden in de Coronapandemie heb ik mijn massagepraktijk aangemeld bij de Kamer van Koophandel. "

"Dat is een heel ander beroep. Waarom heb je voor massage gekozen?"

"Op kantoor hoorde ik vaak collega’s praten over lichte klachten rondom de schouders, nek en armen. Ook vermoeide ogen en hoofdpijn kwamen vaak voor door continue te kijken naar het beeldscherm. 

Ik was al langer geïnteresseerd in het geven van massage en ben mij er verdergaan verdiepen. Een korte effectieve Stoelmassage van slechts 20 minuten kan veel verlichting en vermindering van pijn in het lichaam geven. En zo kwam het balletje aan het rollen..."

"Vertel eens, wat houdt een stoelmassage eigenlijk in?"

Stoelmassage

"Een stoelmassage is een effectieve massage over de kleding heen. Van top tot teen, je kleding blijft aan. Er wordt niet met massage olie gesmeerd en ik maak geen gebruik van achtergrond muziekjes.

Voor degenen die zichzelf geen tijd gunnen of geen ervaring hebben met massage, is dit een ideale massage om mee te beginnen. In een vrij korte tijd van 20 tot 30 minuten kan ik lichte klachten zoals hoofdpijn, spierpijn of koude handen verminderen of zelfs wegmasseren.

Stoelmassage geef ik voornamelijk bij mensen thuis, dus op locatie. Voor alle thuiswerkers die tijdens kantooruren niet weg kunnen, geen vervoer hebben of zonder oppas zitten...  Dus wanneer je interesse hebt, stuur mij een berichtje en ik kom met mijn stoel naar je toe."

"Dat klinkt fijn en ook heel praktisch zo bij mensen thuis. Geef je ook andere soort massages?"

Ontspanningsmassage

"Om mijn massagepraktijk uit te breiden volg ik momenteel een cursus Wellness Massage. Deze ontspanningsmassage geef ik bij mij thuis op De Belte.

En ja, met deze ontspanningsmassage ga ik wél met oliën smeren. Ik werk met het merk Volatile. Deze Nederlands geproduceerde olie is gemaakt op natuurbasis. De olie kent geen sterke parfumgeur, het trekt snel in en is zorgzaam voor de gevoelige huid."

"Oké, tijd voor een kort verkooppraatje. Waarom is het belangrijk voor mensen om te kiezen voor een massage? Gewoon even een paar puntjes..."

  • Wist je dat verslapte spieren door massage versterkt worden?
  • Massage stimuleert je bloedsomloop, deze zorgt voor zuurstof voor je organen en het afvoeren van afvalstoffen.
  • En zo zijn er nog zoveel meer gezonde effecten op te noemen die een massage je geeft. Oxytocine, Endorfine, Spijvertering, Knopen… en het beter leren kennen van je eigen lichaam.
  • En... het werkt natuurlijk heerlijk ontspannend!

"Welke tip zou je een andere startende ondernemer mee willen geven?"

"Zorg goed voor jezelf en geef het de tijd. Kom je twijfels of bezwaren tegen?  
Negeer ze niet, ga ze niet tegenspreken. Daar worden ze alleen maar groter van.
Het is oké, neem ze mee en ga door!"

"Alles wat groot is, begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn"
tekst: Vlinder, Marco Borsato

tekst: Vlinder, Marco Borsato

"Wil je verder nog iets aan het dorp vertellen?"

"Nou ja, eigenlijk wel. Het doel om via de Sociale Wegwijzer elkaar (beter)te leren kennen, te vinden en te helpen vind ik erg goed. Vooral nu vele activiteiten en bijeenkomsten door strenge maatregelen tijdelijk niet door kunnen gaan.

Met hulp van de Sociale Wegwijzer kunnen we straks meteen goed van start gaan om elkaar te vinden!"

"Dat vind ik leuk om te horen!  Hopen dat de regels weer snel versoepeld worden. Ben je er dan ook weer bij als de Mama Koffie weer van start gaat?"

"Jazeker, kom ik. Ik kan mijn stoel ook meenemen, maar de massage`s geef ik  niet meer gratis hoor, daarvoor heb genoeg geoefend ;)

Ik wil wel 30% korting geven tijdens de Mama Koffie.

"Dat klinkt goed Janneke, ik kijk er al naar uit!"

Wil je meer weten over Janneke, haar massages en massagepraktijk? 

Massagepraktijk Buitengewoon is gevestigd aan de Geert Migchelsweg 43

"Een prachtige locatie midden in de velden waar je bij aankomst al verwelkomt wordt door de rust en de ruimte die de omgeving je geeft."

Vriendelijke groeten vanaf De Belte,

Janneke Janssen