`t is zover! Ik kom uit de kast

`t is zover... het moet er maar een keer van komen...

Ik loop al zolang met ideeën rond. Achter de schermen werk ik hard. Ik heb veel contacten opgebouwd met mensen, die mij kunnen steunen in mijn ideeën. Want tja, de ideeën waar ik mee rondloop, dat valt allemaal onder vrijwilligerswerk. Van liefde alleen kan ook ons gezin niet leven.

"Intussen zet ik door. Ik vind écht dat ieder van z`n passie werk mag maken."

Als persoon heb ik een missie.... "De wereld een stukje mooier maken!" Dat kan op zoveel verschillende manieren.

Juist in deze tijd kan er veel gebeuren. In ons eigen dorp hebben we intussen al de noaberschap `Samen Sterk` opgezet. Super mooi. Er wordt wekelijks gebruik van gemaakt door bijvoorbeeld medicijnen te halen voor personen die wat slechter te been zijn.

Maar toch zijn daar ook moeilijkheden te vinden. De vraag is: Hoe krijg je de juiste mensen op de juiste plek? Best lastig hoor, juist in deze tijd wanneer we elkaar wel willen helpen, maar simpelweg het ontmoeten en het fysieke contact missen om hierin te groeien.

Maar even weer terug naar het punt...

"`t is zover... Tijd om uit de kast te komen!"

Ik ben zo`n persoon die in elkaar hangt van goed bedoelde ideeën, maar het blijft bij mij vaak alleen in mijn hoofd zitten. Of ik begin heel enthousiast en maak ik het niet af... de reden hiervan?

Tja, ik ben gewoon een mens en soms (best vaak eigenlijk) maak ik me druk wat andere mensen vinden van mij. Doe ik het wel goed genoeg? Is iedereen zo tevreden? Soms vergeet ik daardoor, waarvoor ik het wél doe.

Het gaat niet om iedereen tevreden houden, maar dat ik deel... dat kan in liefde, in diensten of wat anders beschikbaar stellen. Niet omdat het moet, maar omdat ik of wij (Arno en ik) dit graag willen!

Door mijn onzekerheden vergeet ik soms dat ik iets wil doen vanuit mijn hart. En denk ik te veel wat anderen van mij kunnen vinden.

Van de week besefte ik mij pas echt... Dat  mijn onzekerheid me tegenhoudt in de dingen die ik graag wil doen.

"Dus heb ik een idee! Ik ga het gewoon doen!"

Ik kom bij deze gewoon uit de kast en verstop me niet langer.  Ik ga beginnen met de SOCIALE WEGWIJZER!

Ook al is hij nog niet af of perfect.  Wanneer je even rondkijkt op de site zal je van alles zien waar nog iets aan toe te voegen is, of dat het misschien toekomst verhaal is. Maar er is een begin. (schroom niet om te helpen aanvullen ;)

"Laten we beginnen met delen"

Laten we beginnen met delen. Gewoon delen en elkaar leren kennen. Daar heb ik iets leuks voor bedacht! Nou ja, het lijkt mij in elk geval leuk :) 

Iedere week wordt er in dit nieuws op deze website een `Vertel eens over...` geplaatst. `Vertel eens over...` is een methode waarbij elke week een dorpsgenoot genomineerd wordt om te vertellen. Dit kan over een inwoner gaan, een vereniging, ondernemer, iemand met een talent... het kan van alles zijn.

En zo, zo vullen we samen de Sociale Wegwijzer, want uiteindelijk is het toch de bedoeling dat het een verbindend stukje in en rond Schuinesloot wordt.

Hoe leuk zal het zijn als dit gedeeld wordt via de sociale media, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Doe jij ook mee?

 

Enthousiaste groet,

Marianne :)